J. Scheuring-Wielgus na piknikach „Zrobimy to lepiej”

Polityczki Lewicy, posłanki, działaczki ruchu na rzecz praw kobiet zaprosiły mieszkańców kilku miejscowości w Polsce na wspólna debatę – twarzą w twarz. Podczas piknikowej formy spotkań rozmawiano o tym, jakiej Polski dla kobiet chce Lewica i o co walczą jej liderki. Wśród zaangażowanych w to przedsięwzięcie była kujawsko-pomorska posłanka Lewicy z Torunia JOANNA SCHEURING-WIELGUS.

Na trasie były Kielce i Dąbrowa Górnicza (31 lipca) oraz Rzeszów i Przemyśl (1 sierpnia).

Lokalną społeczność zachęcano tak: „Porozmawiamy o prawach kobiet, drożyźnie w sklepach, o problemach polskiej oświaty, świeckim państwie, systemie ochrony zdrowia i o wszystkim, z czym do nas przyjdziecie”.

j.s wrozmowy2  j.s w zbiorowka

Swoje wrażenia z niedzielnych spotkań posłanka Joanna Scheuring-Wielgus zawarła we wpisie na FB: „Ostatnim przystankiem w ten weekend był Przemyśl. Było i uroczyście - wzięłyśmy udział w przemyskich uroczystościach związanych z rocznicą wybuchu Powstania Warszawskiego oraz piknikowo nad Sanem.

Łukaszowi Rydzikowi dziękuję za wspaniałą organizację, a wszystkim, z którymi udało się nam porozmawiać mówimy: Kochani! Wrócimy do Was! Było super!”.

Z posłankami podróżowała specjalna urna, do której wrzucano opisane lokalne pomysły na Polskę̨. A posłanki obiecały: „Razem z Wami urządzimy kraj na nowo i ZROBIMY TO LEPIEJ niż̇ ci, którzy zarządzają̨ naszą ojczyzną teraz!”.

Opr. nim, 2 sierpnia 2021 r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!